Just Do It radio

Current track

Title

Artist

Background

“ΘΥΜΗΣΕΣ!!” 18 Τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη για το Σπίτι Του Ηθοποιού

Written by on 31 Αυγούστου, 2022

Το Ίδρυμα ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ θα πραγματοποιήσει μουσική παράσταση με τον τίτλο «ΘΥΜΗΣΕΣ!! 18 τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη για το ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ», το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, στις 9 μ.μ., στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματος.

Έμπνευση για αυτή την παράσταση αποτέλεσε το CD με 18 τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, τα οποία είχε παραχωρήσει ο ίδιος ο συνθέτης στο Ίδρυμα ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ και τα είχαν ερμηνεύσει Έλληνες ηθοποιοί.

Ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης είχε δηλώσει τότε χαρακτηριστικά:

«Αυτός ο δίσκος είναι για μένα μια πολύ ευχάριστη έκπληξη, για την οποία δεν έχω παρά θερμές ευχαριστίες για όλους αυτούς που συνέλαβαν την ιδέα και την πραγματοποίησαν. Οι λόγοι πολλοί… Πρώτον γιατί θαυμάζω και αγαπώ ιδιαίτερα τους ηθοποιούς. Δεύτερον γιατί οι περισσότεροι στο βάθος κρύβουν έναν καλό τραγουδιστή… Και τρίτον γιατί ο σκοπός είναι ιερός!»

Στην παράσταση που πραγματοποιείται έναν χρόνο μετά τον θάνατο του αξέχαστου συνθέτη, αγαπημένοι Έλληνες ηθοποιοί ερμηνεύουν και πάλι τις 18 ξεχωριστές μελωδίες που παραχώρησε ο Μίκης Θεοδωράκης στο ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ.

Θύμησες από την ίδρυση του ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ μέχρι σήμερα , 18 ιδιαίτερες ερμηνείες από αγαπημένους ηθοποιούς και την Λαϊκή Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης». Συμμετέχει η χορευτική ομάδα του Λυκείου των Ελληνίδων.

Μια μεγάλη γιορτή γεμάτη Ελλάδα κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, στο Ηρώδειο.

Τη βραδιά παρουσιάζουν η Άννα Φόνσου και ο Δημήτρης Κουρούμπαλης.

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά): Ελένη Ανουσάκη, Γιώργος Γιαννόπουλος, Κωνσταντίνος Καζάκος, Θάνος Καληώρας, Χρήστος Κάλλοου, Παύλος Κοντογιαννίδης, Μαρία Κορινθίου, Νίνα Λοτσάρη, Σπύρος Μπιμπίλας, Νάντια Μπουλέ, Κατερίνα Παπουτσάκη, Παναγιώτης Πετράκης, Ελένη Ροδά, Κάρμεν Ρουγγέρη, Χάρης Ρώμας, Κερασία Σαμαρά, Φίλιππος Σοφιανός, Άννα Φόνσου.

Για τη Λαϊκή Ορχήστρα «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ»

Μουσική επιμέλεια: Θανάσης Βασιλάς Καλλιτεχνική διευθύντρια: Μαργαρίτα Θεοδωράκη

Ηχοληψία: Μιχάλης Αλεξάκης

Συντονισμός και υπεύθυνη παραγωγής: Sophie Hayes

Υπεύθυνη τύπου & δημόσιες σχέσεις: Μαίρη Βιντιάδου

Μουσικοί: Θανάσης Βασιλάς μπουζούκι, κορυφαίος Γιάννης Ματσούκας μπουζούκι Δημήτρης Ανδρεάδης πιάνο – Ξενοφών Συμβουλίδης όμποε, φλογερές, μπαγλαμάς – Νίκος Γκιόλας κιθάρα – Αρτέμης Σαμαράς βιόλα – Λευτέρης Γρίβας ακορντεόν – Θεόδωρος Κουέλης μπάσο – Νίκος Σκομόπουλος ντραμς –Στέφανος Θεοδωράκης – Παπαγγελίδης κρουστά

Άγγελος Θεοδωράκης Παπαγγελίδης τραγούδι

Συμμετέχει η χορευτική ομάδα του Λυκείου των Ελληνίδων
Δάσκαλος της Χορευτικής Ομάδας του Λυκείου των Ελληνίδων: Αναστάσιος Πλίτσης

Χορευτική ομάδα: Αγγελοπούλου Αριάδνη, Δρόσου Κατερίνα, Θυμιοπούλου Ηλιάνα, Καναράκη Κατερίνα, Κατάρα Αλεξάνδρα, Καραμπατζάκη Κατερίνα, Λεονταράκη Χρυσούλα, Λιναρά Παρασκευή, Μισυρλή Μυρτώ, Μπαρούνη Φαίη, Νούτσου Χριστίνα, Πετρολιάγκη Σοφία, Πιτσόλη Κατερίνα, Πορφυράκη Όλγα, Πουλή Δήμητρα, Σινάνη Μαρία, Σταματούκου Ζωή, Συναρέλλη Αθηνά, Τυρίκου Νάγια, Φουρνατζοπούλου Φωτεινή, Βασιλικιώτης Δημήτρης, Γκότσης Βασίλης, Ζέκης Νίκος, Θυμιόπουλος Αλέξης, Καζάς Γιάννης Καραδημήτρης Σωτήρης, Καργάκης Μόδεστος, Κόλιας Νεκτάριος, Κυριακίδης Χρήστος, Κωστάκης Μάριος, Λειβαθηνός Θεοδόσης, Λιναράς Κωνσταντίνος Ντούνης Γεώργιος, Παπαδημητρίου Μιχάλης, Πινκερίδης Αγγελής – Αντώνιος, Ρίζος Παναγιώτης, Σωτηρόπουλος Σπύρος, Τράπαλης Δημήτρης, Τσιάκος Γεώργιος, Τσουραπάς Δημήτρης.
Σκηνοθεσία: Αυγουστίνος Ρεμούνδος

Σκηνικά: Μιχάλης Σδούγκος

Φωτισμοί: Γιάννης Δρακουλαράκος

Ηχοληψία: Μιχάλης Αλεξάκης

Επιμέλεια τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού spot: Γιώργος Παπαθεοδώρου

Επιμέλεια γραφιστικών – παραγωγή έντυπου υλικού: Εκδόσεις Μπατσιούλα

Οργάνωση Παραγωγής: ΜΑΝΤΑΜ ΣΑΡΔΑΜ
Εισιτήρια: viva.gr

Το Ίδρυμα ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ ευχαριστεί για την υποστήριξη την κα Μαργαρίτα Θεοδωράκη και την Πρόεδρο του Λυκείου των Ελληνίδων κα Ελένη Τσαλδάρη.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
«ΘΥΜΗΣΕΣ!! 18 τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη για το ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ»
Ημερομηνία: Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022
Ώρα έναρξης: 9 μ.μ.
Χώρος: Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Οδός Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα (Τηλ: 2103241807)
Σημεία Προπώλησης: viva.gr
Τιμή εισιτηρίου: Διακεκριμένη Ζώνη 50€ • Ζώνη Α΄ 30€ • Ζώνη Β΄ 20€ • Άνω Διάζωμα 12€ • Αμέα 10€ •

Τα έσοδα από τα εισιτήρια θα διατεθούν αποκλειστικά στο Ίδρυμα ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ.

 


Reader's opinions

Leave a Reply